ایمپلنت دندانی

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته می‌شود.

ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو می‌رود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل می‌کند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندان‌های اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می‌ماند. 

 

جنس مواد ایمپلنت از چیست؟

اکثر ایمپلنت‌های دندان از تیتانیوم ساخته می‌شوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آن‌ها سازگار است واین مواد را به عنوان مهاجم خارجی در نظر نمی‌گیرد بنابراین واکنش نشانی نمی‌دهد.

 

مراحل جراحی کاشت دندان؟

  • بررسی وضعیت بیمار: در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی بیمار بررسی می‌شود و عکس برداری‌های لازم انجام می‌شود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر.
  •  بی حسی یا بی هوشی : پیش از شروع کار، بیمار تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرد و یا گاهی همراه با بی حسی، آرام بخش مصرف می‌شود.
  •  خارج کردن دندان قبلی : اگر هنوز دندان آسیب دیده کشیده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملایمت کشیده میشود تا آسیبی به استخوان و بافت‌های نرم نرسد. معمولا در این مرحله پیوند استخوان فک انجام می‌شود و مواد پیوندی استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار میگیرنددر این صورت دندانپزشک دو تا شش ماه صبر میکند تا استخوان التیام کامل پیدا کند و آماده جراحی شود. در صورتی که ایمپلنت در فک بالا در عقب دهان جایگذاری میشود، گاهی به دلیل کم بودن ارتفاع استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس، عمل لیفت سینوس انجام می‌شود که در آن کف حفره سینوس بالا کشیده شده و زیر آن مواد پیوندی اضافه میشود.
  •  سوراخ کردن استخوان : در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، به سوراخ کردن استخوان می رسیم.  با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ شده و ایمپلنت داخل آن قرار می‌گیرد. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته می‌شود.

  • جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه : ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان باید جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.
  •  زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت : پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان بیمار، باید بین دو تا شش ماه منتظر ماند. در این مدت نباید هیچ فشاری به ایمپلنت وارد شود. باید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت ایجاد شود.
  • قراردادن اباتمنت : پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز می‌کند و قطعه‌ی اباتمنت روی ایمپلنت پیچ می‌کند. اباتمنت همانند دندان تراشیده‌ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل می‌کند و پایه‌ای برای اتصال روکش است.
  • قالب گیری برای ساخت روکش : بنابراین از ایمپلنتی که روی آن اباتمنت نصب شده قالب گیری می‌شود تا بر اساس آن روکش دندان ساخته شود.
  •  وصل کردن روکش به پایه : پس از آماده شدن روکش، دندانپزشک برای وصل شدن آن به ایمپلنت مراجعه می‌کند. اتصال روکش به ایمپلنت ممکن است با پیچ یا چسب مخصوص باشد.

    سبد خرید

    رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

    ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

    بازگشت به بخش ورود

    کد دریافتی را وارد نمایید.

    بازگشت به بخش ورود

    تغییر کلمه عبور

    تغییر کلمه عبور

    حساب کاربری من

    سفارشات

    مشاهده سفارش